Highlight: Raalte Centrumvoor veilig en safe winkelen ben je in Raalte op de juiste plek!

Home Highlights

14 resultaten in Highlights

Stöppelhaene de optocht aans-umme

Geplaatst op: 26 aug 2021

Geen traditionele optocht, maar een fietstocht langs creatieve Stöppelhaene-versieringen in Raalte. Gebaseerd op het idee van de buurtbewoners van de Raarhoeksweg, organiseert de organisatie van Stöppelhaene een omgekeerde optocht, aans-umme.

Geniet vanaf aankomende donderdag van de optocht aans-umme! Een 35km lange route langs creatieve Stöppelhaeneversieringen. Pak de fiets of rijd rustig met de auto langs de creaties van maar liefst 25 groepen. Zo krijgen we toch een klein beetje het Stöppelhaenegevoel.

Fietsroute
Dit jaar kan er dus een volledige route langs versieringen gefietst worden. De route is van donderdag t/m zondag de hele dag te fietsen. Tot 23.00u is de route verlicht. De →

Project Nette toilette van start in Raalte 

Geplaatst op: 15 jul 2021

Hoge nood? Geen nood! Project “Nette toilette” van start in Raalte
Stel je eens voor: je bent aan het winkelen en je krijgt ineens hoge nood… Waar vind je dan zo snel een toilet? In Raalte stellen verschillende ondernemers hun toilet kosteloos ter beschikking aan bezoekers. Een gele sticker op de ruit geeft aan dat iedereen welkom is voor een toiletbezoek. Gratis en niet alleen als je wat koopt of bestelt. Als gebaar van gastvrijheid.

Het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en gemeente Raalte doen mee aan het project ‘Nette Toilette’. Het project is overgewaaid uit Duitsland, waar meer dan 270 gemeenten →

Stöppelhaene 2021 gaat niet door

Geplaatst op: 10 jul 2021 Door: stoppelhaene.nl

Stöppelhaene vierders,
Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om Stöppelhaene 2021 niet door te laten gaan. Na de persconferentie van vrijdag 9 juli kunnen we helaas geen andere verantwoorde keuze maken. Er is nog geen enkele duidelijkheid over evenementen na 14 augustus en we kunnen helaas geen gebruik maken van de extra financiële tegemoetkomingen vanuit de overheid. Hierdoor lopen we een te groot financieel risico. Het bestuur, alle commissies en waarschijnlijk met ons ook heel Salland vinden het opnieuw een enorme tegenvaller.

Grote dank aan alle vrijwilligers, leveranciers, artiesten en anderen voor jullie betrokkenheid, inzet en flexibiliteit in →

Stöppelhaene 2021 gaat door

Geplaatst op: 8 jul 2021 Door: stoppelhaene.nl

Dit jaar viert Salland Stöppelhaene! Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Het Sallandse Oogstfeest is zoals altijd in de laatste week van augustus. Dat betekent vaart maken! Voorzitter Paul Wittenhorst is positief gestemd. ‘De hele Stöppelhaene organisatie heeft er veel zin om de schouders eronder te zetten en volgens mij zit Salland echt weer te wachten op een mooi feest.’

Vanwege de coronamaatregelen en de korte tijd waarin alles georganiseerd moet worden, heeft de organisatie helaas moeten besluiten om voor dit jaar een aantal onderdelen te schrappen. Onder andere het woensdagavondprogramma met daarin de Sallandse cabaretavond en ook het →

Het centrum van Raalte, het bruisende hart van Salland

Geplaatst op: 17 jun 2021 Bekijk de video

Voor de je dagelijkse boodschappen, shop till you drop, een borrel op het terras of een heerlijk uitgebreid diner. Voor alles kun je terecht in het centrum van Raalte. De centrumondernemers verwelkomen je graag!

Ribs & Blues 2021 officieel afgelast

Geplaatst op: 14 mei 2021 Door: ribsenblues.nl Bekijk de video

Het festivalterrein op De Domineeskamp in Raalte zal ook dit jaar tijdens het Pinksterweekend leeg blijven. De organisatie van Ribs & Blues moet in de Corona pandemie voor de tweede keer een streep zetten door het bekende 3-daagse roots -en bluesfestival.

Voorzitter Ton Groot Beumer ziet voor het evenement ook geen alternatief: “Natuurlijk hebben we ook wel even gedacht om ons feest te verplaatsen naar het najaar maar daar waren we eigenlijk snel klaar mee. Ribs & Blues staat en valt met Pinksteren. Daarnaast is ons evenement altijd gratis toegankelijk, we hebben geen ‘verkochte’ kaarten uitstaan.
Het is heel erg →

Aangescherpte maatregelen

Geplaatst op: 16 dec 2020

Vanwege de aangescherpte maatregelen is het niet mogelijk om te winkelen bij de niet essentiële winkels in het centrum van Raalte. Ook de horeca blijft voorlopig gesloten. De ondernemers zijn creatief en proberen zoveel mogelijk de consument toch te bedienen. Als afhalen niet mogelijk is, dan wordt er thuisbezorgd. Wij kijken nu al uit naar het moment waarop de deuren van de niet essentiële winkels en horeca weer geopend mogen worden. Voorlopig houden we vast aan die highlight!

Feestdagen 2020

Geplaatst op: 20 nov 2020 Bekijk de video

Beleef de feestdagen in het centrum van Raalte. De ondernemers heten u van harte welkom.

Kraspasactie in het centrum van Raalte

Geplaatst op: 1 sep 2020

Van 31 augustus tot en met eind september ontvang je bij aankoop bij één van de deelnemende winkels in het centrum van Raalte een gratis Kraspas. Met deze Kraspas maak je kans op mooie prijzen. De uitgifteperiode is tot en met eind september (op=op). Klik hier voor meer informatie en deelnemende winkels.

Koopzondag in het centrum van Raalte

Geplaatst op: 10 aug 2020

Gezellige koopzondag op 30 augustus in het centrum van Raalte. De deelnemende winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Aan de praattafel van Kiek An

Geplaatst op: 23 jun 2020 Bekijk de video

Aan de praattafel van Kiek An gaat het over onderwerpen die Salland bezig houdt.
In aflevering #2 “Doorpakken Salland helpt projecten en Beleef Raalte loodst centrum door coronacrisis”  wordt o.a. besproken hoe Beleef Raalte het Raalter winkelcentrum door coronacrisis loodst.

Beleef de zomer in Raalte

Geplaatst op: 20 jun 2020 Bekijk de video

Beleef Raalte in de zomer, of beleef de Zomer in Raalte….
En heb jij al een idee hoe je een zomerse dag in Raalte invult, wij doen voorzetje. Kom naar Raalte! Er is zo veel te doen en te zien.

Beleef Raalte in Coronatijd

Geplaatst op: 8 mei 2020 Bekijk de video

Ondernemers uit het centrum van #Raalte ontmoeten je graag. Afgelopen week heeft Jesper de Bruijn samen met Henny Zomer, centrummanager een aantal ondernemers in #Raalte bezocht en de ondernemers hebben een boodschap achtergelaten.

Heb je BeleefRaalte.nl al bezocht

Geplaatst op: 23 apr 2020 Bekijk de video

Inmiddels zijn er al heel veel mensen je voorgegaan. We zijn nog niet zo lang met deze website in de lucht, maar inmiddels is al meer dan 25.000 keer een pagina geopend op het platform van BeleefRaalte.nl. En daar zijn we natuurlijk blij mee.

Even kort over het ontstaan. We zagen begin maart dat het Corona-virus dichter en dichter bij kwam en dat de impact van dit virus op onze samenleving groot is. Niet langer praten, maar doen, dat was het advies. En de ondernemers uit het centrum van Raalte hebben de handen in een geslagen en hebben in korte tijd het →