beleefRaalte

Dag van het Kasteel

Geplaatst op: 16 mei 2024 Geschreven door: stichting Dag van het Kasteel

Blog impressie Dag van het Kasteel

Kastelen en landgoederen openen hun deuren tijdens Dag van het Kasteel in Overijssel
In de provincie Overijssel openen dit jaar meer dan 10 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hun poorten voor het publiek op Dag het Kasteel tijdens hetPinksterweekend (17 t/m 20 mei). Het thema is dit jaar ‘Aan Tafel!’ en staat in het teken van voedsel, keukens, moestuinen, serviezen en tafeletiquette. De eetculturen van verschillende kastelen, buitenplaatsen en landgoederen door heel Nederland zijn een geweldig uitgangspunt om alle zintuigen van onze bezoekers aan te spreken en onze bewogen geschiedenis te verkennen.

Hieronder een aantal locaties en activiteiten uitgelicht in de provincie Overijssel.
Aanraders in de provincie:

Landgoed Twickel, Ambt Delden
20 mei van 10:00 tot 17:00 uur
Het park en de tuinen van kasteel Twickel zijn opengesteld voor bezoekers. Bij de oranjerie staan gidsen klaar voor toelichting en mini-rondleidingen. Bezoekers kunnen ook een kijkje te nemen in de historische moestuin.
Meer informatie over tijden, prijzen en data.

Kasteel de Oosterhof, Rijssen
20 mei van 13:00 tot 17:00 uur
Onder leiding van gidsen kunnen bezoekers vanaf 13:00 uur mee op een gratis rondleiding door Kasteel de Oosterhof. Bezoekers leren meer over de tafeletiquette door de eeuwen heen en verschillende kruiden en specerijen met een niet Nederlandse oorsprong. In de ‘Koffiehook’ zijn er doorlopend gratis films te zien.
Meer informatie over tijden, prijzen en data

Huis Singraven
19 en 20 mei van 12:00 tot 17:00 uur
Huis Singraven staat op Eerste en Tweede Pinksterdag volledig in het teken van het thema ‘Aan Tafel’. Bezoekers kunnen Huis Singraven inclusief het park bezoeken evenals de tuinschuur en moestuin.
Meer informatie over tijden, prijzen en data.

Volledig programma
Bovenstaande is slechts een selectie van het grote aanbod van locaties en activiteiten tijdens Dag van het Kasteel. Bekijk hier alle locaties en activiteiten die plaatsvinden in de provincie Overijssel.

Over Dag van het Kasteel  
Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl

Met dank aan
Dag van het Kasteel is mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het fonds dat initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren ondersteunt, en de VriendenLoterij.

Voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Boris de Munnick, pers & publiciteit, 0622978444
E-mail: borisdemunnick@gmail.com

Landgoed Twickel
Telefoonnummer: 0743-761020
E-mailadres: info@twickel.nl

Kasteel de Oosterhof
Telefoonnummer: 0548-514261
E-mailadres: info@rijssensmuseum.nl

Huis Singraven
Daan van Mierlo
Telefoonnumer: 06 145 475 44
E-mailadres: beheerder@singraven.nl

Volgend NieuwsitemHeb je BeleefRaalte.nl al bezocht

Vorig NieuwsitemHeropening Bibliotheek Salland in Raalte