beleefRaalte
Wandelen en fietsen in Raalte

Wandelen en fietsen Ontdek de bijzondere routes rond Raalte

Bron: Landschap Overijssel
Wandelen en fietsen in Raalte

Dorpswandeling Raalte

Wandelroute van 5 km

Ontdek al wandelend de geschiedenis van Raalte. De route voert door het dorp, waarbij de historie van het dorp weer tot leven komt.

Wandelen en fietsen in Raalte

Van kerk naar kasteel

Wandelroute van 18 km

Ontdek al wandelend de geschiedenis van Raalte, het Boetelerveld, Schoonheten en het Heeterveld. De route voert door een afwisselende omgeving, waarbij het boeiende cultuurhistorische verhaal van het landschap wordt verteld.

Wandelen en fietsen in Raalte

Wandelroute Boetelerveld

Wandelroute van 4 km

Weten hoe een groot deel van Salland er tot eind 19e eeuw uitzag? Wandel dan eens door het Boetelerveld bij Raalte. Ervaar rust, ruimte en openheid in dit enig overgebleven natte heidegebied in Salland. Door de bijzondere omstandigheden van nat en schraal zijn er veel zeldzame planten en dieren.

Wandelen en fietsen in Raalte

Langs kerk en kasteel

Fietsroute van 26 km

Ontdek al fietsend de geschiedenis van Raalte, het Boetelerveld, Schoonheten en het Heeterveld. De route voert door een afwisselende omgeving, waarbij het boeiende cultuurhistorische verhaal van het landschap wordt verteld.

Tips voor op stap: Download de App

Landschap Overijssel heeft twee gratis routeapps met daarin de mooiste routes door natuur en landschap. De wandelapp heet ‘wandelen in Overijssel’ en voor fietsers is er ‘fietsen in Overijssel’. Download de app via Apple store of  Playstore.