beleefRaalte

Project Nette toilette van start in Raalte 

Geplaatst op: 15 jul 2021

Hoge nood? Geen nood! Project “Nette toilette” van start in Raalte
Stel je eens voor: je bent aan het winkelen en je krijgt ineens hoge nood… Waar vind je dan zo snel een toilet? In Raalte stellen verschillende ondernemers hun toilet kosteloos ter beschikking aan bezoekers. Een gele sticker op de ruit geeft aan dat iedereen welkom is voor een toiletbezoek. Gratis en niet alleen als je wat koopt of bestelt. Als gebaar van gastvrijheid.

Het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en gemeente Raalte doen mee aan het project ‘Nette Toilette’. Het project is overgewaaid uit Duitsland, waar meer dan 270 gemeenten meedoen. Centrummanager Henny Zomer: “Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het initiatief kan op enthousiasme rekenen bij de ondernemers. Wij bieden deze mogelijkheid graag aan.”

Wethouder Dennis Melenhorst vult aan: “Iedereen kan nu gebruikmaken van een toilet tijdens een bezoek aan het centrum van Raalte. Dat is een positieve ontwikkeling. De deelnemende ondernemers zijn aan de gele sticker op de ruit makkelijk te herkennen.”

Deelnemende ondernemers
Onderstaande Raalter ondernemers doen al mee aan het project. De verwachting is dat meerdere ondernemers volgen.

Via Simoon
Schuurman Schoenen
Lemonade
Motion Milon
Ami Kappers
Robby Snacks
Elferink Schoenen
De Haenehof
Neuf
De Zuiderbuur
Kulturhus Raalte
Gemeentehuis Raalte

Natuurlijk neemt de gemeente ook deel aan het project. Het gemeentehuis is vanwege corona momenteel alleen op afspraak geopend. Wanneer hier verandering in komt zullen de toiletten weer openbaar toegankelijk zijn.

Openbare toiletten domineeskamp
Tijdens de weekmarkt op woensdagochtend zijn de openbare toiletten op het Domineeskamp ook open. Gedurende de lockdown waren deze toiletten tijdelijk extra geopend, zodat centrumbezoekers toch gebruik konden maken van een toilet. Vanaf maandag 12 juli gelden de reguliere openingstijden weer; alleen op woensdagochtend.

Volgend NieuwsitemStöppelhaene de optocht aans-umme

Vorig NieuwsitemStöppelhaene 2021 gaat niet door