beleefRaalte

Zo doen we dat!

Geplaatst op: 13 jun 2023 Geschreven door: Gemeente Raalte

Blog impressie Zo doen we dat!

Goed bezig! Jij stapt van je fiets af!
Het is fijn winkelen en verblijven in het centrum van Raalte. Daar zijn we trots op. We willen dat iedereen kan genieten van wat ons centrum te bieden heeft. En daar help jij aan mee!

Het centrum van Raalte is tijdens winkeluren een voetgangerszone. Stal je fiets in één van de stallingen aan de rand van het centrum en ga wandelend verder. Zo kan iedereen op een rustige en veilige manier kan genieten van onze winkels en horeca.

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Het centrum van Raalte is tijdens winkeluren een voetgangersgebied. Dat betekent dat je hier alleen mag wandelen. Ga je met de fiets naar het centrum? Stal je fiets in één van de stallingen aan de rand van het centrum. Of neem je fiets mee aan de hand.

Waarom is deze campagne nodig?
Het centrum van Raalte is een voetgangersgebied. De meeste mensen houden zich hieraan. Maar er wordt ook regelmatig door het centrum gefietst. Dit leidt tijdens winkeluren tot overlast. Ook kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Met de nieuwe campagne ‘Zo doen we dat’ wil de gemeente fietsen in het centrum tegengaan.

Burgemeester Martijn Dadema: “Even snel op de fiets door het centrum. Het lijkt geen probleem, maar toch is de overlast groot. Het is al jarenlang een grote frustratie van veel wandelend publiek en winkeliers. En terecht, het is niet voor niets tijdens winkeltijden een voetgangersgebied. Ondanks dat dit bij de meesten bekend is, stappen sommigen niet van hun fiets. Met de ‘Zo doen we dat’ campagne willen we dat veranderen. Dit doen we op een positieve manier. We wijzen niet met het vingertje, maar laten juist zien hoe het wél moet. Zo doen we dat in Raalte!

Heb je een vraag? Je bereikt ons via handhaving@raalte.nl

 

Volgend NieuwsitemKwekersportret: Arjan Schepers Vaste Planten

Vorig NieuwsitemRaalte geeft ruimte