beleefRaalte
Kerstroute Raalte

Kerstroute Raalte Dwars door Salland

Bron: dwarsdoorsalland.nl

Hoe mooi Salland is ontdek je het best wanneer je er dwars doorheen wandelt. De routes op dwarsdoorsalland.nl helpen je een handje met het vinden van de mooiste wandelpaden. Je kunt routes selecteren in heel Salland. Handig voor toeristen, maar ook voor Sallanders zelf.

Speciaal voor de feestdagen hebben ze een goed verlichte route door Raalte uitgestippeld met een lengte van 6,6 km en een moeilijkheidsgraad “licht”. Om de route te lopen kunt u een GPX bestand en/of een PDF downloaden.

Veel wandelplezier!

Route

 1. Startpunt Hotel Inn Salland: Wanneer je met je gezicht naar Hotel Inn Salland staat, loop je naar rechts via een pad. Je komt uit bij tolhuisje ’n Tol. Sla rechtsaf naar de rotonde. Je gaat rechtdoor op de rotonde en loopt nu op de Zwolsestraat.
 2. Op de kruising met de Monumentstraat kom je langs het Oorlogsmonument. Je slaat linksaf de Monumentstraat in en voorbij de grote school sla je rechtsaf een pad in. Volg dit pad en sla linksaf tussen de hekjes door.
 3. Sla rechtsaf en loop het bospad rechtdoor. Aangekomen bij de weg, sla je linksaf de Kerkstraat in. Je komt langs de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing. Daarna zie je recht voor je Hotel de Zwaan.
 4. Startpunt Hotel de Zwaan: Wanneer je Hotel de Zwaan in je rug hebt, steek je rechtover naar de Herenstraat. Dit is de rechter straat van de twee die je voor je ziet.
 5. Na Schuurman Schoenen sla je rechtsaf. Je komt uit op de Herenhof en slaat linksaf. Je komt langs de Plaskerk. Sla hier linksaf naar de Plas en blijf rechtdoor lopen op de Grote Markt.
 6. Voor het Kulturhus sla je rechtsaf naar de Marktstraat. Na de winkel ‘Foto en zo’ sla je linksaf de Schapenstraat in. Steek de kruising rechtover naar een pad tussen twee gebouwen door. Aan het einde van dit pad kom je uit bij de MOK-werf.
 7. Sla hier rechtsaf en vervolg je weg op de Mettingenlaan. Blijf rechtdoor lopen tot de groene Daggertsbrug. Daar sla je rechtsaf naar de Brugstraat. Loop rechtdoor en neem de eerste afslag aan je linkerhand. Je komt uit op de Meidoornlaan. Steek rechtover verder het pad op.
  Blijf rechtdoor lopen totdat je de geasfalteerde Elzenlaan kunt oversteken. Je loopt het bospad in en blijft dit pad volgen. Je komt uit op de Kastanjelaan en slaat rechtsaf naar de kruising met de Westdorplaan.
 8. Steek deze kruising over en loop rechtdoor. Je komt langs de Pauluskerk. Na de Pauluskerk sla je linksaf een rood pad op. Aan het einde van dit pad sla je rechtsaf naar de Hartkampweg. Loop rechtdoor totdat je rechtsaf kunt slaan naar de Jan van Arkelstraat.
  Neem de tweede afslag aan je linkerhand, dat is een voetpad. Houd op de Y-splitsing rechts aan en daarna neem je de eerste afslag links. Blijf het pad volgen totdat je rechtsaf de Haar in kunt slaan.
 9. Loop de Haar uit en steek de Markeweg rechtover. Volg dit pad helemaal totdat je weer uitkomt op de geasfalteerde Markeweg.
  Sla hier rechtsaf en vervolgens de eerste links naar de Langkampweg. Sla linksaf naar de Burgemeester Kerssemakersstraat en voor de rotonde sla je rechtsaf naar het Drostenkamp. Je ziet de vijvers al.
 10. Houd links aan bij de eerste vijver. Je steekt het bruggetje over en loopt verder aan de rechterkant van de volgende vijver. Op de kruising met het rode fietspad sla je linksaf.
 11. Je passeert een hek en gaat hier tussendoor. Je komt langs de OLDO-spoorstaven. Steek rechtover en
  je bent weer aangekomen bij het eindpunt Hotel Inn Salland.
 12. Wanneer je met je gezicht naar Hotel Inn Salland staat, loop je naar rechts via een pad. Je komt uit bij
  tolhuisje ’n Tol. Sla rechtsaf naar de rotonde. Je gaat rechtdoor op de rotonde en loopt nu op de Zwolsestraat.
 13. Op de kruising met de Monumentstraat kom je langs het Oorlogsmonument. Je slaat linksaf de Monumentstraat in en voorbij de grote school sla je rechtsaf een pad in. Volg dit pad en sla linksaf tussen de hekjes door.
 14. Sla rechtsaf en loop het bospad rechtdoor. Aangekomen bij de weg, sla je linksaf de Kerkstraat in. Je komt langs de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing. Daarna zie je recht voor je Hotel de Zwaan.

 

Voor meer informatie over deze en overige routes kunt u kijken op https://dwarsdoorsalland.nl/