beleefRaalte

De Stöppelloop het sportiefste onderdeel van Stöppelhaene

UITagenda impressie van De Stöppelloop Raalte

De Stöppelloop, het sportiefste onderdeel van Stöppelhaene
Dit jaar gaat op woensdag 28 augustus de vierde editie na de ‘herstart’ in 2019 van de Stöppelloop in Raalte van start. Een loop die interessant is voor wedstrijdlopers, de jeugd en recreanten. En met dit jaar ook weer een bedrijvenloop van 5 kilometer. Inschrijven kan via mijninschrijving.nl.

De Stöppelloop wordt georganiseerd door Atletiek Vereniging AV Salland en gesponsord door Uitzendbureau Salland. Na het succes van vorig jaar hopen ze ook dit jaar op een record aantal deelnemers. Met 634 deelnemers was het in 2023 bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers. De Stöppelloop kent vier afstanden. Voor de jeugd is er de 1 en 2 kilometer. Voor de overige lopers is er de 5 en 10 kilometer op een gecertificeerd parcours. En niet te vergeten is er voor de bedrijven de bedrijvenloop van 5 kilometer.

De bedrijvenloop
Met de bedrijvenloop strijden teams van 4 lopers om de “Wereldberoemd in Salland” wisselbokaal. Het team van de Maan Group was vorig jaar het snelst. Dit jaar is er weer een nieuwe kans om te strijden voor de wisselbokaal! Elk bedrijf kan meedoen met meerdere teams. Vorig jaar liepen er maar liefst 93 lopers die uitkwamen voor 23 bedrijventeams.

fotograaf: Arnold Roolvink

Evenement informatie

Wanneer