beleefRaalte
Tuinen van Salland

Tuinen van Salland genieten van tuinen en bijzondere kwekerij

Opengestelde Tuinen

Sinds een paar jaar hebben we een samenwerking met een aantal opengestelde tuinen rondom Raalte. Iedere eerste zondag van de maand is een aantal van hen opengesteld voor het publiek zodat u naast de activiteiten die we op die dagen organiseren ook een paar prachtige, zeer verschillende tuinen kunt bekijken.

De Tuinen van Ruim Zicht

De Tuinen van Ruim Zicht

Kunst en Tuin

Een natuurlijk ogende tuin met veel prairiepanten en gewassen. Vaste planten, een bloemenweide, een kraamtuin, een moestuin met kas, een romantisch wilgenlaantje en een vijver met terras. Verspreid door de tuin staan de kunstwerken van tuineigenaresse Anneletty.

Hogeweg 6 8131 RK Wijhe Website E-mail 06 23 74 09 01
De Sallandse Landschapstuin

De Sallandse Landschapstuin

Een sfeervolle tuin die rust uitstraalt.

De tuin van ongeveer 3000 m2 ligt verscholen tussen de bosrand van landgoed De Gunne en het open Sallandse landschap. Karakteristiek in de tuin zijn de organische vormen en volle borders, een poel en uitzichtheuvel. Een moestuin completeert het geheel.

Twentseweg 6 8141 MA Heino Website E-mail 06 51 0390 10
Arjan Schepers Vaste Planten

Arjan Schepers

Vaste Planten kwekerij

Een kwekerij van bijzondere vaste planten. Wij kweken op mileuvriendelijke wijze nieuwigheden en zeldzame soorten maar ook klasssiekers. Het hele assortiment staat uitgeplant in de moederplantentuin. Nieuw zijn een aantal voorbeeldborders waar verschillende beplantingsstijlen te zien zijn.

Hakkershoekweg 9 8106 PN Mariënheem Website E-mail 06 41 2719 97
De Tuin van Fortmond

De Tuin van Fortmond

een buitendijks gelegen tuin, in de uiterwaarden van de IJssel

De tuin is gelegen in het natuurgebied De Duursche Waarden. Rondom het architectonisch bijzondere designhuis is een natuurlijke tuin gecreëerd met grote groepen vaak hoog opgaande vaste planten en grassen. Daaromheen een glooiend gazon, bosjes, bloemenweide en een kalkrijk veldje met bv. sleutelbloem, knolsteenbreek en beemdooievaarsbek.

Fortmonderweg 47 8121 SL Olst Website E-mail 06 51 159 076
Advertentie

Wees welkom in de tuinen van Salland!

De Tuin van Nynke Atsma

de tuin van Nynke

Kleurrijk & Verrassend

Een door windsingels beschutte, kleurrijke tuin rond een boerderij uit 1929. Vijvers, schaduwborder, zonneborders, bosschages en een weide, altijd met een ronde vorm als basis. Er zijn, naar een ontwerp van Jacqueline van der Kloet, duizenden bollen geplant.

Oude Twentseweg 26 8105 RG Luttenberg Website E-mail 06 28 1164 06
Huys Beukenroode

Huys Beukenroode

Garden & Design

Rondom het rietgedekte huis uit 1921 ligt de in architectuur aangelegde tuin met door hagen omsloten tuinkamers. Zichtlijnen en tuinelementen zijn ingeniues verwerkt. In het voorjaar bloeien de historische en hedendaagse tulpen uitbundig. In de zomer is de sfeer heel anders, een oase van groen, waardoor iedere tuinkamer weer een verrassing wordt.

Kennedylaan 20 8101 AK Raalte Website E-mail 0572 355540
Bekijk alle media

Ideaal voor groepen

Voor groepen zijn de Tuinen van Salland naast de eerste zondag van de maand ook op afspraak geopend. Voor iedere tuin betaalt u een vaste toegangsprijs per bezoeker, hiervoor krijgt u een rondleiding met koffie/thee en iets lekkers, door een aantal tuinen te combineren bent u een compleet dagje uit. Het arrangement bestaat uit een bezoek aan (enkele van) de deelnemende tuinen en/of de kwekerij van Arjan Schepers, u kunt zo genieten van zeer verschillende tuinen en een bijzondere vasteplantenkwekerij.

Ideaal voor tuinclubs, Groei & Bloei afdelingen en andere verenigingen die een dagje uit willen. U kunt één of meerdere tuinen bezoeken, u betaalt per bezocht adres. De tuinen en de kwekerij liggen dicht bij elkaar, drie of vier adressen op één dag bezoeken is mogelijk.

Voor meer informatie over Tuinen van Salland kunt u bellen met Arjan Schepers (06-41271997) of mailen naar info@arjanschepers.nl