beleefRaalte

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

Geplaatst op: 26 feb 2024

Wie dit jaar het terrein van Stöppelhaene betreedt, zal even met zijn of haar ogen knipperen, want de organisatie heeft grootse plannen voor een flinke metamorfose van het Stöppelveld. “Er is een brede behoefte om het feestterrein gezelliger en intiemer te maken. We willen meer beleving creëren, zodat we de bezoeker niet alleen ’s avonds, maar ook overdag verleiden om te verblijven op het Stöppelveld,” vertelt de Stöppelhaene organisatie.

De voorbereidingen voor deze vernieuwingen zijn al in volle gang. Met veel enthousiasme werken alle commissies aan de nieuwe inrichting van het terrein en de nieuwe elementen die dit teweegbrengt in het programma.

Stöppelveld 2.4
Het nieuwe Stöppelveld, versie 2.4, zal een compacter hoofdpodium hebben dat op een andere plek wordt geplaatst, namelijk op de locatie waar voorheen de Sallandse Herberg stond, met de rug naar de Westdorplaan. In plaats van twee tenten zal er in de nieuwe indeling één multifunctionele tent staan, op de plek van de vorige Feestfabriek. Het Grolsch-stage, dat eerder vóór de Feestfabriek stond, krijgt een prominentere positie tegenover het hoofdpodium, met de rug naar de zijkant van de tent. Voor het Grolsch-stage komt een gezellig ingericht plein. Het VIP-dek wordt verplaatst naar de andere kant, op de plek van het huidige hoofdpodium.

Elk moment van de dag sfeer en beleving
Met deze nieuwe indeling krijgt de organisatie van Stöppelhaene meer mogelijkheden om efficiënter te programmeren, met als doel dat er elke middag en avond een gezellige sfeer heerst op het terrein, met muziek of leuke activiteiten om bezoekers te verleiden om te blijven. “We laten ons met veel plezier inspireren door onze leveranciers, een aantal enthousiastelingen uit de evenementenbranche en natuurlijk door onze vrijwilligers.”

Een nieuwe invulling voor woensdagavond
Naast de veranderingen in de terreininrichting, zal ook de officiële opening op woensdagavond een nieuwe invulling krijgen. “De Sallandse Cabaretavond is helaas niet meer wat het ooit was. Het is steeds moeilijker om een goede (Sallandse) invulling te geven aan de cabaretavond. We werken nu een aantal nieuwe ideeën uit. Hoe we het gaan invullen, blijft dus nog even een verrassing! Al met al kijken we heel erg uit naar de 71ste editie van Stöppelhaene.”

Volgend NieuwsitemHappen & Snap je het nou nog niet?

Vorig NieuwsitemStudiekring Wijhe zoekt nieuwe leden